«Λάδι Ariston»: Όταν το λάδι παίρνει «άριστα» στη γεύση…

«Μου 'χει βγάλει το λάδι...», είναι μια από τις λαϊκές εκφράσεις του τόπου μας, που συχνά χρησιμοποιούμε όταν κάποιος μας ταλαιπωρεί και μας κάνει τη ζωή δύσκολη. Αυτός ο παραλληλισμός προέρχεται από την διαδικασία που γίνεται στην ελιά με την συμπίεση, έως ότου σπάσει σε πολλά μικρά κομμάτια!
Εμείς φυσικά δεν θα μιλήσουμε για την ταλαιπωρία αλλά για τα οφέλη και την ευχαρίστηση που νιώθουμε όταν καταναλώνουμε το υπέροχο αυτό προϊόν που μας χάρισε η φύση!


Σύμφωνα με τον Όμηρο, το λάδι ελιάς ή αλλιώς το «χρυσό υγρό» δεν ήταν απλά μια τροφή, αλλά αποτελούσε από την αρχαιότητα σύμβολο υγείας και δύναμης, φάρμακο αλλά και πηγή μαγείας και θαυμασμού! Η καλλιέργεια του χάνεται στα βάθη των αιώνων και υπολογίζεται ότι ξεκίνησε στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου, πριν από 7.000 περίπου χρόνια. Στον ελλαδικό χώρο, ωστόσο, σύμφωνα με αρχαιολογικά ευρήματα, ξεκίνησε στην Κρήτη πριν από 3.500 χρόνια!!!

ladi ariston 2 2015
Δείχνοντας την αγάπη τους για το ελαιόλαδο, τα δύο αδέρφια Αναστάσιος και Άγγελος Δούκας, ξεκίνησαν να κάνουν πράξη το όνειρό τους και τόλμησαν να εξάγουν το λάδι Ariston στην Αμερική, με το όνομα Ariston Specialties. Η επιτυχία τους αυτή τους οδήγησε στη δημιουργία της Ariston Hellas, όπου πλέον στόχος τους είναι η ελληνική αγορά.
Τα προϊόντα της εταιρείας είναι φυσικά το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τα αρωματικά ελαιόλαδα, το πετιμέζι, το μέλι, το βαλσάμικο, η σταφίδα, η μαρμελάδα σύκο και σαπούνια από λάδι!
Αυτά που μας εντυπωσίασαν και μας έκαναν να γράψουμε ήταν τα αρωματικά ελαιόλαδα και το βαλσάμικο ξύδι! Οι γεύσεις ποικίλουν με πολλές από αυτές να είναι ασυνήθιστες που σπάνια (ή και καθόλου) συναντάς σε εμπορικά καταστήματα!

ladi ariston 3
Έτσι μπορείς να βρεις ελαιόλαδο με lime, βασιλικό, τσίλι, πορτοκάλι ή σαγκουίνι, θυμάρι, δενδρολίβανο, λεμόνι, σκόρδο ή ρίγανη! Αλλά αυτά που πραγματικά μας πήραν το μυαλό είναι το ελαιόλαδο με σοκολάτα και γεύση pizza!!!
Ωστόσο, δεν έχουν περιοριστεί μόνο στο λάδι... αλλά έχουν κάνει τα μαγικά τους και στο βαλσάμικο ξύδι με γεύσεις που σε σαγηνεύουν, όπως είναι το ρόδι, το σύκο, το βατόμουρο, η φράουλα, το δαμάσκηνο, το μύρτιλο αλλά και το υπέροχα γευστικό λευκό βαλσάμικο!
Τόσο το λάδι, όσο και το βαλσάμικο, είναι τόσο ιδιαίτερα και κατάλληλα για διαφορετικές συνταγές το κάθε ένα, χαρίζοντας στα φαγητά ή στα γλυκά σου τη μοναδική γεύση που αναζητάς!

Αποκλειστική Διάθεση
«Ariston Hellas»
Πλάτωνος 19
Γαργαλιανοί Μεσσηνίας

Athenstaste Video